Takskottning i Hofors

Säkerhet

Vi sätter säkerheten i första hand och för arbeten på hög höjd används alltid personligt fallskydd i form av säkerhetssele och förankringslinor.

Vi hjälper dig

Snö ökar risken för takras Det kraftiga snöfallen de senaste åren har lett till påfrestningar på byggnader, i synnerhet byggnader med stora spann som tennishallar, ridhus, köpcentra. Flera allvarliga incidenter har inträffat när tak har rasat in. MSB och andra berörda myndigheter följer utvecklingen noga. Flera kommuner stänger nu idrottshallar på grund av risken för ras.

Boverkets viktigaste råd är att granska bärande konstruktionsdelar. I extrema situationer kan det vara aktuellt med snöröjning. Tänk då på den mycket riskfyllda arbetsmiljön, snöskottning kräver kunskap, säkerhetsmedvetande och erfarenhet. För vissa typer av konstruktioner kan det vara farligt om snön avlägsnas i olämplig ordningsföljd. Undvik därför ojämn fördelning av snölasten på taket. Artikel på Skyddsnätet – Tung snö ställer till problem

Den senaste tiden har flera tak till bland annat sporthallar och ridhus rasat in på grund av tyngden från snö som packats under en längre tid. Funderar du på hur säkerheten ser ut för just den sporthall eller det ridhus du besöker så kontakta de som driver verksamheten, råder Boverket. Källa: http://www.msb.se/sv/Start1/Nyheter-fran-MSB/Nyheter/Takras/

Det intensiva vintervädret gör att många husägare inte mäktar med att skotta bort all snö från taket. Men professionell hjälp kan hyras in avdragsgillt — snöskottning räknas som en hushållstjänst.

Villa ägare, bostadsrätt eller hyresrätt

Även den som bor i bostads- eller hyresrätt kan hyra in ett företag som skottar bort snö från balkongen eller altanen

– För snöskottning gäller samma regler som för andra hushållsnära tjänster, som till exempel städning. Har du villa kan du begära avdrag för all form av snöröjning på din tomt, säger Helene Markström, informatör på Skatteverket.

  • Takskottning
  • Borttagning av is

Takskottning

Snöskottning i Hofors