Bröderna Norling AB / Plåtgrossisten.se

Vi som arbetar på Bröderna Norling

Jesper Norling

Jesper Norling – Ägare

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Driften av bolaget
E-handel administration
Försäljning
Verksamhetsutveckling
Marknadsföring

E-post: info [ @ ] brodernanorling.se
Telefonnummer: 0290-24269

Philip Norling

Philip Norling – Ägare

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Driften av bolaget
Försäljning
Lagerinköp
Avtalsfrågor
Verksamhetsutveckling

E-post: philip [ @ ] platgrossist.se
Telefonnummer: 0290-24269

Frank Fahlén

Frank Fahlén
Verkstadschef

Frank är verkstadschef och ansvarar för orderhantering och tillverkningen på verkstaden.

Telefonnummer: 073-6213558

Tommy Oster

Tommy Öster
Plåtslagare

Tommy arbetar med takmontering, uppmätning av tak, offerter och jobbplanering.

Telefonnummer: 073-093 55 91

Jimmy Mähler

Jimmy Mähler
Orderhantering & Försäljning

Jimmy arbetar på kontoret med orderhantering & försäljning.

Telefonnummer: 073-0429446

Gustav Norling

Gustav Norling
Orderhantering & Försäljning

Gustav jobbar med orderhantering och kundservice.

Telefonnummer: 070-6059490

Erik Norling

Erik Norling
Verkstad/Orderhantering

Erik arbetar med tillverkning och orderhanteringen på verkstaden.

Telefonnummer: 072-5635591

Alban-Rexhepi

Alban Rexhepi
Verkstad/Orderhantering

Alban arbetar med tillverkning och orderhanteringen på verkstaden.

Telefonnummer:

Företagsinformation – Tidslinje

 • Företaget grundades

  Norling grundades år 1949 av Viktor Norling som till en början köpte och sålde skrot. Man kunde ofta se honom på cykel farandes efter skrot-delar som han antingen förädlade på något vis eller direkt sålde vidare. I och med att företaget växte så behövdes lokaler att vara i och ett uppköp av marken gjordes på Hästskovägen 2 där verksamheten än idag finns kvar.

 • Andra generationen Norling tar över

  Viktors söner Mats Norling & Eje Norling börjar arbeta i verksamheten och vidareutvecklar, effektiviserar och förändrar. Verksamheten växer ytterligare och ett intresse av plåt infinner sig. Plåtförsäljningen tar fart i företaget och inom kort börjar Eje´s son Marcus Norling i företaget. Aktiebolaget bildas 1949 och döps till Bröderna Norling i Hofors AB.

 • Utveckling

  Marcus Norling som är utbildad plåtslagare startar upp takmonteringen tillsammans med sin far Eje. Bröderna Norling har nu både plåtförsäljning och takmontering.

 • Tredje generationen tar över

  Mats söner Jesper Norling & Philip Norling kommer in i företaget och fortsätt att utveckla verksamheten.

  Den 1 Januari 2011 öppnade Bröderna Norling portarna till den nya e-handeln Plåtgrossisten. Redan ett par dagar efter att e-handeln publicerades började beställningarna att trilla in. På www.plåtgrossisten.se hittar både du som privatperson eller företag det mesta inom takläggning, såsom takplåt, plåtdetaljer och produkter inom takavvattning.

  Tydliga bilder och utförliga beskrivningar underlättar vid beställning, det är också möjligt att specialbeställa takplåt och plåtdetaljer utifrån eget behov med egna mått. Beställningen betalas tryggt via faktura eller direkt över internet, beställningen levereras därefter direkt hem till dig om så önskas eller till en terminal där privatpersoner kan få hjälp med lossning!

  Plåtgrossisten har öppet dygnet runt så nu kan du i lugn och ro välja och beställa det du behöver! Vid eventuella frågor eller funderingar besvaras dessa snabbt via mail eller telefon. Du hittar även www.plåtgrossisten.se, ”plåtgrossisten” på Facebook, som medlem i gruppen håller du dig uppdaterad kring våra kampanjer och erbjudanden eller nyheter.

 • Vi expanderar

  Under 2018 expanderar vår e-handel plåtgrossisten.se ytterligare med fler produkter och nya leverantörer. Vi syns allt mer i olika kanaler på marknaden och kunderna hittar till oss lättare. Vi har nyanställt ytterligare två personer för att kunna möta efterfrågan på rätt sätt med kvalitet i fokus. Verkstaden har effektiviserats och byggts ut och vi planerar att asfaltera gårdsplanen så att vi får större yta under 2019. Nya lagerplatser ute under tak är planen.

 • Effektivisering

  Under 2019 har vi arbetat mycket med att effektivisera vår verksamhet. En emballeringsmaskin köptes in för att avlasta verkstadspersonalen och snabba upp leveranstiderna på våra lagervaror. Vi har sett över vår orderhantering och gjort vissa justeringar som kommer att kvalitetssäkra våra leveranser ytterligare. Vi har också anställt mer personal för att möta efterfrågan på produkterna.

  Asfaltering av gårdsplanen (1500 m2) är klart och ett skärmtak finns på plats. Vi har nu plats att förvara ett större antal ordrar och det underlättar lastning av ordrar som ska hämtas här.

  2019 har varit ett bra år där vi har gjort ett flertal åtgärder för att allt ska rulla på så bra som möjligt inför 2020.

 • Ökad kapacitet

  I januari 2020 köpte vi vår första ABB Robot. Tanken är att den ska automatisera stora delar av vår tillverkning samt kvalitetssäkra vår lagerhållning. Vi rustar för ökad efterfrågan och flera order. Vi växer i en stadig takt med vår e-handel och når ut till nya kunder dagligen. Vi vill hålla samma kvalitet och snabba leveranser som vi har haft hela tiden. Roboten kommer att vara en del i processen att ha fortsatt hög kvalitet på både produkter och service.

 • Ändrade ägarförhållanden

  Marcus Norling som varit delägare i Bröderna Norling lämnar sin position i bolaget. Jesper och Philip som varit delägare i många år driver bolaget vidare precis som innan med höga krav på kvalitet och god service. Vi satsar fullt ut på att leverera produkter via vår e-handel över hela Sverige och till närliggande kunder samt att montera tak i Gävleborg med omnejd.

Läs mer om oss på: Alla bolag

Kontakta oss

Har du några frågor eller funderingar kring våra produkter, om oss eller om hur vi arbetar är du välkommen att kontakta oss för mer information.